Zateplené dětské softshellové bundy a kombinézy od Wamu jsou ideální podzimní oblečení pro všechny děti. Recenze

16.10.2024 12:47

V loňském roce jsem vám psala recenzi na softshellové oblečení pro děti od české značky Wamu.

Tehdy jsem se poprvé setkalas oblečením ze softshellu a jsem tímto materiálem doslova okouzlená.

Starší vnuk Wamu oblečení nosí moc rád – je totiž pohodlné, nikde neškrtí a dobře se obléká.

Schválně píšu oblečení, protože jsem si značku Wamu oblíbila, a vnuk nosí i fleecové mikinky a trička.

Dalším benefitem je i to, že se mu oblečení líbí.

U Wamu totiž myslí i na to, aby oblečení nebylo jen praktické (a kvalitní), ale i na to, aby se dětem oblečení líbilo.

Takže vnuk miluje trička s opičkami a pandami, fleece mikinky má s bagry a na bundě měl obrázek draka. K bundičce jsme loni vybrali i kalhoty – ty se ve školce asi líbily i nějaké mamince, protože zmizely – vnuk to obrečel. Naštěstí eshop funguje rychle a objednali jsme úplně stejné kalhoty, takže zase byla velká radost.

Co je bezva, a co velmi oceňuji je to, že je každé bundě mohu mít ve stejném vzoru i kalhoty, rukavice, čepici a nákrčník. Vypadá to opravdu moc hezky, když mají děti všechno oblečení v jednom vzoru. Můžeme mít i sourozence oblečené tak, aby spolu pěkně ladili - my máme bundu a kombinézu s dinosaury

Tentokrát si vnuk vybral bundu s dinosaury, protože teď prostě máme dinosauří období. Rychlé nohy, hodně zubů a řev je teď v kurzu.

Mladší vnuk samozřejmě bráchu napodobuje, a tak musí mít dinosaury taky. Tomu jsme s dcerou vybraly ve stejném vzoru kombinézu ze softshellu.

Než se budu věnovat samotné recenzi, připomenu alespoň ve stručnosti, kdo jsou Wamu.cz, a co je to vlastně ten můj oblíbený softshell.

Značka Wamu je český etický výrobce udržitelného softshellového oblečení a funkčních doplňků.

České firmy při nákupu oblečení preferuji.  Znají potřeby a rozměry českých dětí. Oblečení tak odpovídá tomu, co naše děti potřebují a v čem se budou cítit pohodlně.

Pokud si mohu vybrat, kde nakoupím, vybírám si firmy, které jsou ekologické, a není jim lhostejné, z čeho a jak vyrábějí.

Právě taková společnost Wamu je. Vyrábí recyklovaný softshell – z udržitelných materiálů.

Se softshellem jsem přišla do styku poprvé v loňském roce. Byla jsem proto velmi zvědavá, jaký je. Musím říct, že mě velmi potěšil a překvapil svou univerzálností a praktičností. Je totiž velmi příjemný na dotyk. Je i velmi lehký. Neprofoukne a nepromokne.

Softshell je velmi praktická, prodyšná a nepromokavá látka s membránou, vhodný je na každé oblečení  - jarní, podzimní, zimní, do sucha i do deště. Skládá se z více vrstev, které dělají látku voděodolnou a přitom prodyšnou.

Jak už jsem zmiňovala, funkčnost tohoto materiálu je pro mne záhadou, ale opravdu to funguje. Stručně řečeno – v létě v něm dětem není chladno, a v zimě jim není zima. Jak říkám – kouzelný materiál.

Recyklovaný softshell s fleecem vyrobený přímo pro značku WAMU
- opatřený nejpřísnějším ekologickým a kvalitativním certifikátem Bluesign
- naprosto výjimečné parametry prodyšnosti 18 000 g/m/24h
- bez rizika nadměrného pocení a následného prochladnutí
- vysoký vodní sloupec 10 000 mm
- unikátní potisk a design

Teď se tedy budu chvíli věnovat dětské softshellové bundě a kombinéze, kterou jsme s klukama vybrali.

Vybírání vzorů a potisku na oblečení je pro mě vždycky radost.

Letos mají na Wamu nové nádherné vzory na výběr.

Nádherné vzory jsou pro holčičky – luční kytky, kouzelní jednorožci a nádherně růžová sakura. Docela lituji, že takové oblečení nebylo, když jsem byla malá holka. Ohromně bych si tu nádheru užívala.

I pro kluky jsou v novinkách vzory, které jim budou slušet. Hlavně vzor Game On vypadá nádherně, a bude slušet i starším klukům.  Už se těším, až vnuka přejde dinosauří období, a vyberu mu právě vzor Game On – je nádherně barevný a originální. Barevné vzory jsou hlavně na podzim fajn –bývá šero, a je dobře, když jsou děti díky barevnému oblečení dobře vidět.

Jak už jsem zmínila, velkým plusem u Wamu je, že si můžeme dokoupit k bundám a kalhotám i doplňky ve stejném vzoru a designu.

Nás tedy čeká ještě dokoupit kalhoty, rukavice a čepice s nákrčníkem. Když už chceme mít kluky sladěné, tak ať je to sladění dokonalé.

Čepici, nákrčník a rukavice teď sice ještě nemám, ale máme z loňska ve vzoru s bagry.

Mohu je velmi doporučit. Čepice i nákrčník se dobře nasazují a vůbec nekoušou. Rukavice jsou perfektní i do mokrého sněhu, nejsou hned promáchané a hlavně v nich opravdu není vnukovi zima.

A teď k bundičce a kombinéze.

Bunda s dinosaury je v černo-hnědé barvě a je na ní spousta roztomilých dinosaurů.

Vepředu vzor s dinosaury pokrývá i celý rukáv, a na dílu černé barvy je dinosaurus oranžový – brontosaurus. Na zádech je velký dinosaurus modré barvy.

Bunda má skvělý střih – dobře se obléká, nikde nic netáhne, netlačí a nemačká.

Střih a vzor bundičky je velmi hezký a vkusný – líbí se nejen dětem, ale i dospělým. Můžeme tedy bundu dávat do školky, do města, i do přírody.

Na konci rukávů je velmi praktický náplet s otvorem pro palec. Náplet je z funkčního úpletu, skvěle pruží, a díky němu není dětem chladno na ruku, ani když prší.

 Rukávy se díky otvoru pro palec nevyhrnují, ani když Robin leze na prolézačkách, nebo lanových herních prvcích.

Zip je u krku opatřen praktickým zakončením, takže děti neporaní při zapínání až ke krku. Když byly moje děti malé, nesnášely zipy, protože je „štípou do brady“. Tady u této bundy (a samozřejmě i u kombinéz) je brada v naprostém bezpečí.

O praktičnosti kapuce se asi moc rozepisovat nemusím - to na podzim oceníme určitě všichni. Na podzim je často drobný déšť, který nás teď nezaskočí, ani když jsme venku daleko od domova. Softshell nepromokne. Já chůzi v děšti moc nemusím, kluci to ale milují, je to pro ně nové a jiné –protože jim není v softshellu zima, tak jsou v pohodě, a nemusím se bát, že hned onemocní.

Ještě nesmím zapomenout na praktický střih bundy - prodloužení u zadečku.

Bunda není jen do pasu, krásně přesáhne i zadeček – ani když se děti ohnou, hrají si, nebo si někde sedají a ohýbají se - nikdy jim netáhne na záda a zadeček.

Bundu s dinosaury najdete zde: zateplená softshellová bunda vzor Dinosaurus

 

Mladší vnuk dostal letos kombinézu - samozřejmě také s dinosaury - musí mít to samé co velký brácha.

Tu jsme zatím ještě neměli. Jsem proto velmi potěšená z její praktičnosti.

Vnukovi je rok a půl a je velmi aktivní, venku napodobuje často bráchu. Takže pořád někde leze, ohýbá se, skáče, někdy se i válí.

Protože je to trošku paličák, je někdy těžké ho přesvědčit, aby neklečel v mokré trávě – když tam leze zajímavý brouček, musí ho pozorovat. Když měl na sobě tepláčky, byl hned zmáchaný. Pod šusťákovými kalhotami byl zase hodně studený – takže až softshell je pro malé průzkumníky ideální – hřeje a nepropustí vodu.

Teď už se nebojím, že nastydne, protože kombinéza je opravdu nepropustná pro vodu.

Co je ale bezva, je, že oproti kalhotám krásně drží i plínku kde má. Kalhoty musíme pořád natahovat, sjíždějí a plína někdy taky. Kombinéza drží vše, jak má. Navíc Ríšovi nefouká nikdy na záda.

Když jdeme někam na návštěvu, může mít klidně punčocháčky a tričko, když přijedeme na místo, jen sundáme kombinézu a jde si hrát.

Kombinéza je vzdušná, a prodyšná, takže když jedeme autem, nemusíme ji sundávat, stačí rozepnout a dítě je v klidu a v pohodě.

I tato kombinéza je černohnědá, a má na sobě potisk dinosaurů.  

Na přední straně má kombinézka velkou kapsu. To je přesně to, co mají malí kluci rádi, takže vnuk ji neustále plní kamínky, klacíky a našli jsme v ní i listí. Samé pro kluky důležité věci.

Kombinézu si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: kombinéza s dinosaury

 

Moc se mi líbí, že kombinézu a bundu jsme mohli vybrat ve stejném vzoru. Mám ráda, když jsou děti oblečené ve stejném vzoru, jsou pěkně sladěné.

Se softshellovým oblečením značky Wamu jsem nadmíru spokojená.

Zkoušeli jsme s vnuky bundičku a kombinézku velmi poctivě.

Protože momentálně u nás často pršelo, a venku bylo dost mokro, dostal materiál celkem zabrat. Není to na něm ale vůbec vidět.

Mohu potvrdit, že i když si kluci klekli do mokré trávy, a v lese proběhli několika loužemi, oblečení pod kombinézou i bundou zůstalo suché. Jen bylo potřeba ho vyprat. Praní softshellu má svoje specifika

Pokud chcete, aby vám sofshellové oblečení dlouho vydrželo, a fungovalo tak, jak má, musíte ho správně udržovat. I tyto rady na Wamu.cz najdete- stačí kliknout zde: údržba softshellového materiálu
 

Na závěr ještě takové malé upozornění – je vždycky fajn si oblečení změřit podle velikostní tabulky na stránce eshopu. Abyste pak nemuseli zbytečně čekat při výměně za jinou velikost.

Co říci na závěr?

Opět se mi potvrdilo, že když někdo dělá něco s láskou a nadšením, dopadne to dobře. Jako bezva softshellové oblečení Wamu.

Mají v nabídce spoustu nádherných vzorů oblečení, které si děti budou rády oblékat, protože se jim prostě líbí a je pohodlné. To je to nejdůležitější.

My, dospělí zase oceníme praktičnost – kvalita je prostě znát v každém promyšleném detailu. A když oblečení správně navrstvíte, bude dětem velmi příjemně a budou šťastné a spokojené.

Pokud si chcete prohlédnout bundu a kombinézu, kterou jsem vnukům vybrala, klikněte zde: bunda se vzorem dinosaurů a kombinéza se vzorem dinosaurů.

Jak už jsem zmínila, můžete dětem koupit ve stejném vzoru k bundám i doplňky – kalhoty,  rukavice a nákrčníky s čepicí. Nově mají i multifunkční šátky. Nezapomněli ani na čelenky – ať mají holčičky radost. U některých vzorů mají ve stejném designu i fleecovou mikinku.

Celý sortiment eshopu najdete zde: eshop Wamu.cz

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: