Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
Oddělte žloutky od bílků. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Postupně přidejte olej a mléko a dobře promíchejte.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, vanilku, mleté ořechy a špetku soli. Tuto směs postupně přidávejte do žloutkové hmoty a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Těsto zůstane krásně nadýchané.
Těsto vlijte do připravené bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 40-50 minut. Pro jistotu proveďte test špejlí – pokud je po zapíchnutí do bábovky suchá, je hotovo.
Nechte bábovku vychladnout, poté ji opatrně vyklopte z formy. Před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.