Věnečky z odpalovaného těsta s pudinkovým krémem, které zvládne každý.

26.05.2023 12:06

Odpalované těsto vyžaduje minimum surovin, ale také soustředěnou práci a dodržení kuchařských postupů. Když dodržíte několik zásad, které najdete v našem receptu, věnečky se vám rozhodně povedou.

A když máte upečené základy, tak už je to hračka. 

Suroviny na těsto

  •    1/2 l vody
  •    špetka soli
  •    250 g másla
  •    280 g polohrubé mouky
  •    6-8 vajec (dle velikosti)
  •    1 rozšlehané vajíčko na potření

Zahřejte vodu a rozpusťte v ní máslo. Až je voda horká a tuk rozpuštěný, přimíchejte najednou celé množství mouky. Pořádně promíchejte, aby nevznikly hrudky. Míchejte tak dlouho, až se bude těsto odlepovat od kastrolu. Ano, tohle je odpalování.

Nechejte prochladnout a vmíchejte vajíčka. V horké směsi by mohla vajíčka zřídnout.

Vyšlehejte v robotu s metlou nebo ručním šlehačem. Naplňte do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkejte tvary. Ty potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C, dozlatova.

Troubu v žádném případně neotvírejte, minimálně dvacet minut. Až pořádně vyskočí, můžete otevřít a zkontrolovat, jestli už je upečeno.

Pudinkový krém

  •    350 ml mléka
  •    1 sáček vanilkového pudinku
  •    100 g moučkového cukru
  •    100 g měkkého másla
  •    1 vanilkový lusk

Uvařte hustý pudink. Nechejte ho úplně vychladnout. Přidejte k němu měkké máslo a ochuťte cukrem. Přidejte semínka z vanilkového lusku. Na vysoké otáčky vyšlehejte. Pudink musí být opravdu studený, jinak se vám může krém srazit.

foto: Alena Kolaříková, zdroj receptu.https://zena-in.cz/clanek/venecky-z-odpalovaneho-testa-s-pudinkovym-kremem

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: