Vánoční medové perníčky jako od babičky.

29.11.2024 18:23

 

Speciální mouka na Perníčky  

Evolucí procházejí také mouky – na trhu se objevují již specializované právě na tento druh pečiva. Díky nim dosáhnete profesionálního výsledku hned napoprvé. Pokud ale speciální mouku neseženete, použijte do těsta 800 g klasické hladké mouky a 200 g žitné hladké mouky.  

Ingredience: 

  •   1 kg mouky na Perníčky Babiččina volba (pokud mouku neseženete použijte do těsta 800 g klasické hladké mouky a 200 g žitné hladké mouky) 
  •   350 g moučkového cukru 
  •   4 vejce 
  •   360 g tekutého medu 
  •   150 g změklého másla 
  •   20 g tuzemského rumu 
  •   20 g jedlé sody 
  •   20 g perníkového koření 
  •   30 g kakaa 

Postup 

Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké, kompaktní těsto. Nechte je alespoň 30 minut odpočívat zabalené v lednici. 

Na vále vyválejte tenkou placku a vykrajujte různé tvary. Skládejte na pečicí papír a pečte zhruba 8–10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce a skladujte v uzavíratelné dóze. 

Foto: Shutterstock, zdroj:www.zena-in.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: