Speciální mouka na Perníčky
Evolucí procházejí také mouky – na trhu se objevují již specializované právě na tento druh pečiva. Díky nim dosáhnete profesionálního výsledku hned napoprvé. Pokud ale speciální mouku neseženete, použijte do těsta 800 g klasické hladké mouky a 200 g žitné hladké mouky.
Ingredience:
Postup
Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké, kompaktní těsto. Nechte je alespoň 30 minut odpočívat zabalené v lednici.
Na vále vyválejte tenkou placku a vykrajujte různé tvary. Skládejte na pečicí papír a pečte zhruba 8–10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce a skladujte v uzavíratelné dóze.
Foto: Shutterstock, zdroj:www.zena-in.cz
—————
Přihlaste se k odběru novinek: