„Když si chcete připravit fantastické tvarohové knedlíky, dejte pozor na to, jaký tvaroh vybíráte. Ten určuje, jestli se vám s těstem bude dobře pracovat a jen tak se nerozvaří. Náš recept je vyladěný bramborami, které chuť ještě vylepší. Ale vyžaduje to v těstě snížit obsah vody, a proto nejsou tvarohy ve vaničce zrovna ideální volbou. Sáhněte tedy raději po tvarohu ve staniolu, čím tučnější, tím lahodnější,“ radí šéfkuchař firmy Knedlíky Láznička Petr Kosiner.
Postup:
Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte zcela vychladnout. Měkké máslo utřete do pěny a smíchejte s tvarohem, vajíčkem a špetkou soli. Přidejte najemno nastrouhané studené brambory, krupičku s moukou a propracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout v chladu.
Jahody umyjte, odstraňte z nich stopku a dobře je osušte. Těsto rozdělte na kousky přiměřené velikosti. Ruce si zlehka poprašte moukou, aby se vám lépe pracovalo. Z těsta vytvořte malou tenkou mystičku s důlkem, doprostřed posaďte jahodu a pevně zabalte. Mezi dlaněmi poválejte dokulata.
Zdroj receptu: Knedlíky Láznička Foto : Velká knedlíková kuchařka
—————
Přihlaste se k odběru novinek: