Ingredience:
Těsto:
Na bylinkovo-česnekové máslo:
Postup:
Do mísy prosejeme. Přidáme sůl, cukr a sušené droždí. Zamícháme. V další míse promícháme ohřáté vlažné mléko (nesmí být příliš horké!), vejce a rozpuštěné máslo. Tekutou směs přidáme do směsi s moukou. Promícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto dáme do mísy, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 2 hodiny kynout (těsto můžeme také nechat kynout v troubě při teplotě maximálně 45 stupňů). Než těsto vykyne, připravíme si náplň – v míse promícháme lehce změklé máslo, utřený česnek, nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné ploše do tvaru obdélníku o rozměrech cca 50×35 cm. Plát potřeme po celé ploše bylinkovým máslem, posypeme nastrouhanou mozzarellou a nakrájíme na stejně velké čtverce. Formu na toustový chléb vyložíme pečicím papírem a čtverečky do ní nastojato vyskládáme. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. Hotový chléb necháme krátce vychladnout a podáváme. Skvělý je teplý, ale výborně chutná i studený.
—————
Přihlaste se k odběru novinek: