Třešňový koláč s drobenkou

04.08.2023 11:20

Suroviny

na kvásek

  •   250 ml mléka
  •   2 lžíce cukru krupice
  •   1/2 kostky droždí

na těsto

  •   500 g hladké mouky
  •   1 vejce
  •   2 lžíce oleje
  •   špetka soli
  •   asi 125 ml mléka

ovoce

na drobenku

  •   150 g másla
  •   100 g polohrubé mouky
  •   100 g cukru krupice

Postup

Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Rozmíchejte v něm cukr. Přidejte rozdrobené droždí a nechejte na teplém místě vzejít kvásek. Hotový je, až na povrchu budou velké bubliny.

Přidejte zbylé suroviny na těsto. Umíchejte hladké, spíš řidší, těsto.

Připravte si plech, vyložený pečícím papírem. Na něj vylijte těsto a naskládejte ovoce.

Suroviny na drobenku smíchejte a drobenkou posypejte celý koláč.

Pečte v troubě předehřáté na 175 °C, 35 - 40 minut.

Nechejte vychladnout a krájejte.

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/tresnovy-kolac-s-drobenkou

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: