Tradiční Velikonoční nádivka

30.03.2021 12:06
  •    500 g uzeného vepřového masa
  •    lžíce petrželky
  •    špetka muškátového oříšku
  •    10 rohlíků
  •    2 lžíce nadrobno nasekané pažitky
  •    8 vajec
  •    pepř a sůl
  •    200 ml polotučného mléka
  •    2 lžíce rozpuštěného másla
  •    máslo na vymazání formy

Příprava

  1. Rohlíky nakrájejte na kostky silné asi 1 cm a vložte je do větší misky. Zalijte mlékem a nechte namočené.
  2. Vyšlehejte žloutky a přidejte na kostičky nakrájené uzené maso, rozpuštěné máslo, nadrobno nasekanou petrželku a pažitku. Přidejte trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně přidejte do směsi. Následně přidejte rohlíky zalité mlékem a vše promíchejte.
  3. Troubu rozehřejte na teplotu 200 °C. Podélnou žáruvzdornou nádobu vymažte máslem, vlijte směs a pečte zhruba 30 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
  4. Hotové jídlo ozdobte pažitkou
  5. .
  6. zdroj recept i foto:https://zena-in.cz/clanek/jarni-recepty-tradicni-velikonocni-nadivka

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: