Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 15 minut
Budete potřebovat (na 15 až 20 kusů):
1 kostku droždí
250 ml mléka
80 g krupicového cukru
2 žloutky
60 g másla
40 g sádla
1 nastrouhanou bramboru
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
2 lžíce rumu
pár kapek vanilkové esence
1 rozšlehaný žloutek na potření
náplně podle chuti
mandle a rozinky na zdobení
Postup:
V trošce vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte trochu mouky, cukru a nechte vzejít kvásek. Mezitím v míse promíchejte ostatní suroviny. Přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte hodinku kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto rozdělte na 15 dílků a vytvarujte z nich koláče. Naplňte je podle chutí tvarohovou, makovou nebo povidlovou náplní. Dozdobte rozinkami, mandlemi, okraje koláčů potřete rozšlehaným žloutkem a dejte je péct asi na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C
zdroj: https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-recepty/283366/5-receptu-na-nejlepsi-kynute-kolace-frgale-plnene-vdolky-nebo-povidlove-kolacky.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy
—————
Přihlaste se k odběru novinek: