Recept je na formu o průměru 25 cm.
těsto
náplň
Všechny suroviny na těsto promícháme v míse. Ideálně rukou, je to nejspolehlivější nástroj. Těsto krásně pomačkáme, jednotlivé součásti se spojí. Poté doporučuji zabalit do potravinářské folie a dát asi na hodinku odpočinout a vychladnout do lednice.
Připravíme si koláčovou formu o průměru 25 cm. Tu si na dně vyložíme papírem a boky potřeme máslem. Studené těsto rozválíme do formy. Okraje vytvarujeme podle okraje formy, zvedneme je až nahoru, ať sahají až ke kraji formy.
Těsto promícháme na mnoha místech vidličkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, asi 15 až 20 minut. Těsto lehce zezlátne.
Mezitím, co se nám těsto peče, tak si očistíme a nakrájíme švestky. Rozpůlíme, vypeckujeme a ještě překrojíme na menší kousky, ideálně čtvrtiny. Upečené těsto necháme trochu vychladnout a poklademe švestkami.
—————
Přihlaste se k odběru novinek: