Švestkové bochánky

08.08.2016 17:31
100 g změklého másla
 
80 g cukru
 
2 vejce
 
260 g hladké mouky
 
100 g hrubé mouky
 
2 lžičky prášku do pečiva
 
špetka soli
 
4 lžíce zakysané smetany
 
kousek marcipánu
 
švestky
 
čokoládová poleva

 

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme do pěny. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce šleháme.

  2. Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme krátce v klidu.

  3. Zatím z marcipánu připravíme malé válečky, švestky nařízneme, vyndáme pecku a místo pecky vložíme připravené kousky marcipánu.

  4. Odleželé těsto rozdělíme na kousky, do každého kousku dobře zabalíme švestku a hotové bochánky naklademe na plech s pečícím papírem.

  5. Vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut jen lehce dorůžova.

  6. Necháme na mřížce vychladnout a zdobíme čokoládou.

  7. místo marcipánu lze do švestek dát kousek čokolády

  8. zdroj   https://www.toprecepty.cz/recept/7973-svestkove-bochanky/

  9.  

 
 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: