Postup přípravy receptu
Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme do pěny. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce šleháme.
Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme krátce v klidu.
Zatím z marcipánu připravíme malé válečky, švestky nařízneme, vyndáme pecku a místo pecky vložíme připravené kousky marcipánu.
Odleželé těsto rozdělíme na kousky, do každého kousku dobře zabalíme švestku a hotové bochánky naklademe na plech s pečícím papírem.
Vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut jen lehce dorůžova.
Necháme na mřížce vychladnout a zdobíme čokoládou.
místo marcipánu lze do švestek dát kousek čokolády
zdroj https://www.toprecepty.cz/recept/7973-svestkove-bochanky/
—————
Přihlaste se k odběru novinek: