na těsto
na náplň
Někdo koláč dělá i světlý, tedy bez holandského kakaa. Nebo ho můžete dělat s jiným ovocem.
Ze všech přísad vypracujte tužší těsto, množství mouky záleží na její savosti, přisypávejte ji proto postupně. Dortovou rozevírací formu vymažte máslem a vysypte moukou. Přes hrubé struhadlo do ní nastrouhejte větší dvě třetiny těsta. Poklaďte ho na plátky nakrájenými broskvemi.
Troubu předehřejte na 180 °C. Tvaroh utřete se škrobem, máslem, žloutky, vanilkovým cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho zatřete do náplně. Zakryjte jí ovoce a navrch nastrouhejte zbylé kakaové těsto.
Vložte do trouby a pečte asi 40 minut.
Zdroj: https://zena-in.cz/clanek/svedsky-kolac-s-tvarohem-kakaem-a-ovocem Foto: Elizabeth Lore
—————
Přihlaste se k odběru novinek: