Postup přípravy receptu
Těsto zaděláme běžným způsobem, kvásek, mouka promíchaná se solí a cukrem, žloutek, rozpuštěný tuk, vlahé mlého, řádně zpracujeme a ihned děláme koláčky (těsto nenecháváme kynout).
Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, vytvoříme placičku, doprostřed dáme nádivku a uzavřeme.
Mezi prsty držíme uzavřenou část koláčku, cca do poloviny namočíme v rozšlehaném vajíčku s bílky a obalíme v drobence. Uzavřenou stranou klademe na plech a koláček nastřihneme do kříže. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut.
Po vychladnutí koláčků potřeme máslem "přeškvařeným do voňavorůžova", do kterého jsme chvíli po odstavení přidali rum.
zdroj receptu i obrázku: https://www.toprecepty.cz/recept/4294-svatecni-kolacky/?utm_source=fb&utm_medium=right&utm_campaign=account3
—————
Přihlaste se k odběru novinek: