sezóna jahod se blíží, upečme si Jahodovou mlsku

26.05.2017 11:54
  1. Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.

  2. Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 minut.

  3. Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.

  4. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.

  5. Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.

  6. zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/20339-jahodova-mlska/

5 vajec
 
5 lžic vody
 
200 g hladké mouky
 
200 g cukru krupice
 
1,5 lžičky prášku do pečiva
 
2 šlehačky
 
2 ztužovače šlehačky
 
2 lžíce moučkového cukru
 
500 g čerstvých jahod
 
1 balíček želatiny

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: