Variant je nekonečné množství. Každý si je může přizpůsobit své chuti, obsahuje lednice, chutí svých hostů, sezóně.
sušená rajčata + ricotta
U nás doma je velice oblíbená kombinace uzeného lososa a kozího sýra. Když se tyto dvě chuti prolnou a doplníme je zakysanou smetanou s koprem, tak jsou chuti naprosto dokonalé. Vyzkoušejte...
Listové těsto rozválíme (nebo použijeme už rozválené). Nakrájíme ho na čtverce, doprostřed kterých položíme kousek lososa, kozího sýra a malý kopeček kysané smetany, kterou jsme dochutili solí, pepřem a bylinkami.
Šáteček složíme, pořádně přitiskneme okraje a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova.
Po vytažení z trouby necháme maličko zchladnout a podáváme. Doplníme kopečkem ochucené zakysané smetany a přidáme nějaký výtečný zeleninový salát.
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/satecky-z-listoveho-testa-na-sto-zpusobu
—————
Přihlaste se k odběru novinek: