K přípravě těsta stačí ručně zapracovat jogurt do mouky a vytvarovat hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři kousky a utvořte placky. Doprostřed dejte náplň a pořádně placku zabalte po vzoru šátečku, ale dejte pozor, aby náplň nebyla vidět. Pak placku opečte na pánvi z obou stran.
Náplně lze obměňovat, třeba vyměnit špenát s fetou za červenou řepu a kozí sýr apod.
Každý správný pekař či cukrář by vám nejspíš řekl, že těsto je základem každého úspěchu, a tedy i každého receptu. A základem každého těsta je? Ano, mouka! Ačkoliv si při spoustě receptů vystačíte se známým triem v podobě hladké, hrubé a polohrubé mouky, není nad to ještě povýšit své pečení využitím specializované mouky. Například pšeničná mouka na pizzu obsahuje vysoké množství lepku, díky kterému se těsto dobře zpracovává a dosáhnete tak po upečení žádoucí křupavosti. Navíc se nemusíte bát, že byste mouku doma nevyužili. Kromě přípravy pizzy všeho druhu ji můžete využít také na focacciu, calzone, ciabattu, tradiční český langoš nebo na tuto plněnou pitu! Pokud byste mouku nesehnali, pro přípravu tohoto receptu se skvěle hodí i mouka na kynutá těsta.
Při nákupu surovin si pohlídejte, že kupujete kvalitní jogurt, s vyrovnaným obsahem tuku a tohoto chemického prvku, ideálně s obsahem vápníku okolo 150 mg na 100 g.
recept zdroj: https://zena-in.cz/clanek/nevsedne-rychly-chutny-a-vyvazeny-recept-do-shonu-vsednich-dni-barevne-pity-z-panve, foto zdroj Babiččina volba
—————
Přihlaste se k odběru novinek: