Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

12.07.2019 12:32
  •    300g másla, změklého
  •    250g krupicového cukru
  •    1 sáček vanilkového cukru
  •    špetka soli
  •    5 vajec
  •    300g hladké mouky
  •    2 zarovnané lžičky kypřicího prášku
  •    1 zarovnaná lžička jedlé sody

NA NÁPLŇ

  •    1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  •    500ml plnotučného mléka
  •    50g krupicového cukru
  •    400g červeného a černého rybízu (ne mraženého!)

NA DROBENKU

  •      150g mandlových třísek
  •    100g krupicového cukru
  •    100g másla
  •    70g polohrubé mouky
  •    1/2 lžičky skořice

1 Na drobenku jednoduše smíchejte a mezi prsty promněte všechny ingredience.

 

2 Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto vyšlehejte máslo s oběma cukry a se solí, po jednom zašlehejte vejce, nakonec krátce zašlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a sodou. Těsto rozetřete na plech (30x40cm) vyložený pečicím papírem.

3 Pudink uvařte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu, horký ho vlijte na připravené těsto a rozetřete. Pudink posypte rybízem, drobenkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut. 

zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/rybizovy-kolac-s-mandlovou-drobenkou

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: