Recenze na tři krásné letní vůně od Issoria.

27.06.2024 12:59

 

Vůně nás provázejí životem na každém kroku.

Většina z nás se ráda obklopuje krásnými vůněmi, a každá žena (a naštěstí už i velká většina mužů) ráda krásně voní.

Vůně jsou pro nás dobře zapamatovatelné. Často si s nimi spojujeme určité události, anebo lidi.

Například u mojí babičky to vonělo mateřídouškou, kterou měla uloženou mezi prádlem. Vždycky když cítím mateřídoušku, vzpomenu si na babičku. U druhé babičky jsem zase cítila vůni buchet hned ve dveřích. Tahle babička voněla sladce, vanilkou a skořicí.  Dědečka mám spojeného s vůní kávy, kterou mlel na starém dřevěném mlýnku. A takhle bych mohla pokračovat hodně dlouho. U lidí, které máme rádi (a někdy i neradi) se nám se vzpomínkou na ně v paměti vynoří i jejich vůně.

Dnes bych ráda mluvila o vůních, které si pořizujeme v malých lahvičkách – o toaletních vodách a parfémech.

Kdy jindy mluvit o vůních, než v létě. Léto je doba dovolených, slunce a krásných vůní.

Jsem moc ráda, že dnes si už můžeme nakoupit vůně, jaké máme rádi, a dokonce je měnit a střídat podle nálady.

Já jsem ještě zažila dobu, kdy v obchodě byly ke koupi jen parfémy s názvem Živé květy, které voněly tak silně, že spíš odpuzovaly (konvalinková vůně jedné staré protivné učitelky mne straší v duchu ještě dnes), pár ruských šíleně silných voňavek, a pro pány jen kolínská voda. Tahle doba je už naštěstí pryč.

Protože vůně miluji, a ráda je měním podle nálady, vybírám si ráda toaletní vody. Nejsou tak silné, jako klasický parfém, a na léto jsou vhodnější.

K tomuto článku mne inspirovaly dotazy na facebooku, kdy se ženy mezi sebou radily, jaké toaletní vody a vůně si pořídit, aby krásně voněly, a přitom si nezruinovaly peněženku.

Na to mám jednoduchou odpověď. Zkuste vůně od Issoria.

Dlouho jsem hledala takovou tu svou vůni. Vůni, která by mne charakterizovala, a jak já říkám – „oblékla by mne jako druhá kůže“. Nějak se mi ale nedařilo.

Nakonec jsem zjistila, že mám pár svých oblíbených vůní, které si užívám, mnohem častěji ale používám takzvané „náladovky“. Tedy vůně podle nálady.

Vyberu si ráno vůni, kterou momentálně chci na sobě cítit a mám fajn den. Tato metoda ale chce mít doma dostatečnou zásobu „náladových vůní“.

 Issoria jsou ideální toaletní vody – „náladovky“ na každý den.

Na eshopu Issoria.cz najdete spoustu parfémovaných vod. Vybere si určitě každý. Vůně jsou velmi dobře popsané, popis výběr dost usnadňuje.

Jen chci upozornit – na eshopu si nekupujete kopii vůní světoznámých značek, ale vůně jimi inspirované. Vždycky je ta vůně v něčem malinko jiná, ale přitom velmi podobná.

Popis u jednotlivých vůní vám výběr vůně velmi usnadní.

Pokud si nejste jistí složením, které chcete v parfémované vodě mít, ale víte, jaký typ vůně vám vyhovuje, určitě vyzkoušejte převodník.

Převodník je taková prima věc, která pomůže s výběrem. Vyberete si vůni, kterou máte rádi, a převodník vám poradí, která parfémovaná voda je vašemu vysněnému parfému nejvíc podobná.

 Uvedu příklad – vyberu si, že chci vůni dámskou.

Pak si najdu třeba vůni Chanel. Vím, že mi voní Chanel Chance Eau Fraiche, tak na názevi kliknu, a ukáže se mi, že této vůni je podobná Issoria Neia.

Kliknu na tuto vůni, a ukáže se mi, jaké jsou její složky, a jak voní. Pokud si nejste jistí, můžete si objednat malé vzorky, a doma si je v klidu vyzkoušet.

Pokud si nejste jistí tím, jak která známá značka voní, u Issoria mají další perfektní vychytávku.

 Klikněte na Mapu vůní a vyberete si, jestli chcete vůni květinovou, orientální, dřevitou, nebo svěží.

Rozhodnete se třeba pro svěží, a otevře se vám další inspirace- chcete vůni citrusovou, akvatickou, zelenou, nebo aromatickou? Kliknete třeba na citrusovou a objeví se vám 16 vůní, které mají hlavní složku citrusy. Takhle si můžete vybírat podle vlastního vkusu a toho, co vám voní.

Na výběr je vůní ohromné množství, a tenhle výběr a hledání mne opravdu bavilo.

Já jsem tentokrát vybírala mezi vůněmi, které vůbec neznám, protože jsem chtěla vyzkoušet úplně nové vůně.

Vybrala jsem si různé typy vůní – Nedea, Electra a Lyen.

Vůně vám popíšu jen krátce, abyste věděli, jak voní, protože každý z nás upřednostňuje jiný typ vůní. Můžu vám ale s klidným svědomím říct, že jsem z vůní nadšená, a budu si s radostí vybírat a zkoušet ještě další.

Vůně Nedea: ta mne oslovila svou něžností.

Je inspirovaná vůní Chloe Love. Je to vůně, ve které cítím květiny a pleťový krém. Je to vůně jemňoučká, sladší, taková romantická. Já v ní nejvíc cítím asi jemný šeřík, a je mi to velmi příjemné. Vůně je vhodná pro každý den na běžné nošení, do práce, ale třeba i k vodě.

Vydrží vonět celkem dlouho, když se ráno navoním, chválí mi ji kamarádky ještě odpoledne. Ve stejné vůni si můžete na eshopu koupit i náhradní náplň do flakonku, sprchový gel a tělový balzám.

Tahle vůně mi svou jemností vyhovuje z těchto tří nejvíc. 

Tuto vůni si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: vůně Issoria Nedea

 

Vůně Electra je inspirovaná vůní Baccarat Rouge 540.

Je to vůně, jakou jsem vůbec neznala, a nikdy jsem se s ní nesetkala, proto jsem byla velmi zvědavá.

Mám ráda vůni jasmínu, je opojná a příjemná, proto jsem si tuhle vůni našla přes mapu parfémů.

Vůně je to ambrová, orientální – dřevitá. Kromě jasmínu je tam cítit ještě něco, co neumím úplně dobře popsat, je to ale takový příjemně hřejivý pocit, který po přivonění máte. Jako by na jasmín svítilo sluníčko.

Vůně je prezentovaná jako unisex, ale já bych ji spíš popsala jako dámskou, na pánech si ji moc představit neumím. Ten jasmín, který je tam celkem výrazný, je podle mě spíš dámský. Každopádně jako denní vůně je to bezva vůnička. Vůbec jsem nevěděla, co od téhle vůně čekat, jsem ale celkem spokojená, výběr mne nezklamal.

Pokud si chcete přečíst více informací, nebo si vůni koupit, klikněte zde: Issoria Electra.

 

Poslední je taková sladká třešnička na dortu – a tou je vůně Lyen.

Vůně je inspirovaná Angels Share (By Kilian) a voní prostě nádherně.

Fakt taková jemná andělská vůně. Je to tedy spíš sladší vůně, vhodná pro všechny, kdo mají rádi vanilkovou vůni.

Voní jako vanilkové pralinky a vydrží opravdu dlouho. Já jsem ji vybrala pro dceru, a je moc spokojená. Charakter vůně je orientální. Chce to nestříkat se moc, protože je cítit opravdu celkem  dlouho, ale je to příjemné. Nemusíte se bát, že by vůně byla příliš silně dráždivá - je to tak akorát vyvážené - voníte jako kdybyste s babičkou pekla vanilkové rohlíčky. Pokud máte rádi sladké vůně, tahle vám bude vyhovovat.

Pokud si chcete přečíst více informací, nebo si vůni koupit, klikněte zde: Issoria Lyen

 

Tentokrát jsem vybírala spíš sladší a květinové vůně. Protože mě ale tohle vybírání a hledání krásných vůní baví, už mám vyhlídnuté další, tentokrát asi zabrousím mezi vůně víc ovocné, a svěžejší. Sladší už mám.

Nesmím zapomenout ani na ty mé mužské doma.

Mezi pánskými parfémy je taky ohromný výběr. A protože už se voní nejen manžel a syn, ale i vnuk –mám pro koho vybírat, a už se na to těším. Je mi příjemné, když muži hezky voní. 

 

Doprava v eshopu Issoria: Zásilkovna a DPD – doprava funguje skvěle a zboží přišlo velmi rychle.

Platbu si můžete také zvolit – dobírka, předem na účet, kartou – i tady si najde každý svůj oblíbený způsob platby.

Uživatelsky je eshop velmi příjemný, a vůbec se nedivím, že se pravidelně umísťuje mezi finalisty ankety Shop roku.

Mám ráda, když lidi voní, a hlavně když voní příjemně, takže je fajn stát v jejich blízkosti. Pokud totiž jste v blízkosti někoho, kdo hezky voní, cítíte se hned mnohem příjemněji i vy.

Na eshopu Issoria.cz najdete spoustu parfémovaných vod. Vybere si určitě každý. Parfémy jsou velmi dobře popsané, popis výběr dost usnadňuje.

Ještě jednou zopakuji: pokud si nejste jistí ingrediencemi, které chcete v parfémované vodě mít, ale víte, jaký typ vůně vám vyhovuje, určitě vyzkoušejte Převodník, nebo Mapu vůní.

Pokud máte rádi pocit, že jste celý den krásně voňavá, že vám vůni, kterou voníte, chválí známí i neznámí lidé, tady na Issorii najdete určitě vůně, které vám budou vyhovovat.

Vyberete si zde spoustu krásných voňavých toaletních vod, které vám udělají radost a zlepší náladu. Navíc vám nezruinují peněženku.

K některým vůním si můžete koupit i sprchové gely a tělový balzám.

Novinkou je to, že si můžete u svých oblíbených voňavek dokoupit náhradní náplň, a tu si přelít do flakonu, který už máte doma. Pokud chcete vůni zkusit, a nejste si jistí, jestli vám bude vyhovovat –vyberte si vzorek na vyzkoušení.

Pokud si chcete udělat radost krásnou vůní za příznivou cenu, zkuste si prohlédnout sortiment eshopu  klikněte zde: Issoria.cz

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: