Recenze na multifunkční obuv DuxFree Vancouver - skvělé do podzimního počasi.

12.09.2024 13:51

 

 

Letošní podzim se nezadržitelně blíží. I když je zatím venku celkem teplo, čekají nás podzimní plískanice a dny plné deště.

Já obvykle nosím, dokud to jde uzavřené boty -  tenisky. Někdy je nosím, i když je mírná zima.

Proto jsem se rozhodla, pořídit si kvalitní boty, které budou vhodné do každého počasí a na každou aktivitu, abych mohla chodit i na své oblíbené procházky podzimní krajinou se suchýma nohama. Jakmile mi totiž zvlhnou ponožky, je mi zima, a procházky si neužiju. A já se tak ráda brouzdám spadaným listím, a kochám barevnou krajinou.

Vybrala jsem si boty DuxFree Vancouver.

Jednak už jsem měla zkušenost s pantoflemi Dux, které jsou velmi pohodlné, a vlivem tepla nohy se přizpůsobí každé noze, a taky mi je doporučila kamarádka.  Hlavní důvod ale je, že se mi líbily.

Kdo mě zná, ví, že miluju modrou barvu. Jsem moc ráda, že Dux Free boty Vancouver jsou právě tmavě modré. Ono i na vzhledu totiž záleží. Boty se vám musí líbit, abyste je nosili rádi. 

Přesně podle mého vkusu jsou právě tenisky DuxFree Vancouver. Na eshopu si můžete tyto boty vybrat i v černé barvě, a zelené khaki.

Tyto boty mne zaujaly designem na první pohled.

Už při vybalení z krabice, když jsem boty vzala poprvé do ruky, mne překvapilo, že bota je velmi lehoučká.

Styl těchto bot se mi líbí – je sportovní, a to mám ráda.

Styl bot je vhodný na běh, procházky, i na každodenní nošení.

Podrážka má vzorek, díky kterému nebudete ani po mokrém listí klouzat. Vzorek je celkem výrazný-vhodný i do mokrého podzimního počasí.

To oceňuji opravdu hodně. V podzimních plískanicích to někdy na spadaném listí pořádně klouže. S přibývajícím věkem už přece jenom nemám na kluzkém povrchu tak dobrou stabilitu. Protože chodím často ven s vnoučaty, a ty musím držet za ruku, nechci padat. I v lese to na podzim celkem klouže, a přiznávám, že se bojím zlomenin, takže protiskluzové podrážky velmi oceňuji.

Podešev je oděruvzdorná- je vhodná na každodenní nošení a dělá boty stabilní a bezpečné.

Nízká hmotnost a kvalitní podrážka byl první velmi pozitivní dojem z těchto bot.

Druhý pozitivní dojem byl z materiálu bot.

Je to kombinace robustního semiše z hovězí kůže a odolné vrstvy, která je prodyšná.

To je bezva, protože se v botách nebudou potit nohy – když noha dýchá, tak se netvoří plísně ani mykózy mezi prsty ani pro dlouhém nošení. Proto mám prodyšné boty ráda.

Navíc zevnitř mají tyhle boty membránu Sampan – Tex, která ve vnitřní botě vždycky zajistí sucho, aby se nohy nezpotily. Když do boty k téhle membráně doplníte kvalitní ponožky, budou vaše nohy –jak se říká – jako v pokojíčku.

Třetí věc, která mě na botách zaujala asi nejvíc, a kvůli které jsem si boty vybrala, je měkká tlumící stélka.

To je věc, díky které jsem se do těchto bot doslova zamilovala. Jsou neskutečně pohodlné a měkké.

Do boty vklouznete, a ona vás obepne, ale tak měkce, že ani nevíte, že jste obutí.

Mám hodně choulostivé paty – při každém přechodu do podzimních a zimních bot mám paty plné puchýřů. Materiál těchto DuxFree tenisek je tak příjemný, že vůbec ani moje citlivé paty nejsou drážděny a odírány.

Pokud se týká chůze, já jsem typ, který dupe. Došlapuji při chůzi na paty, a to pak vede k bolesti nohou, a zad. Proto si boty důkladně vybírám.

Dupáním trpí paty, i achilovky. V DuxFree botách jsem úplně v pohodě.

Antistress měkká vnitřní část stélky na patě každý můj krok utlumí a díky tomu moje paty jako by došláply do polštářku. Vůbec nebolí. To je paráda.

Pokud bych vám nějak měla připodobnit pocit, jaký jsem měla při prvním obutí boty (ale i při každém dalším) – je to, jako byste si šlápli bosou nohou do mechu. Nádhera.

Pocit je to velmi příjemný a pohodový. Musím říct, že po delším nošení tuhle stélku velmi oceňuji. Nebolí mě paty, ani šlachy vzadu na noze, mnohem méně mě bolí kotníky, i po dlouhé procházce je nemám oteklé.

Hodně se mi zlepšilo i bolení zad v kříži. Tady je vidět, že správně zvolená obuv umí ulevit od bolesti nejen nohou, ale i zad. Pokud tedy stejně jako já hodně došlapujete na paty, tyhle boty vám velmi uleví.

V podstatě po prvním vyzkoušení jsem si troufla na opravdu dlouhou procházku. Nohy mám v pohodě, bez bolesti, bez otlaků – nádhera. Vůbec nevadí, že bota je úplně nová – na nohu prostě sedne od prvního obutí, jako by na ní byla obouvaná odjakživa.

Šířka boty je standartní – nohám pohodlná.

Velikost odpovídá tabulce velikostí na eshopu.

Pokud bych tedy měla shrnout pocit, který mám, když boty nosím, je to pro mne naprosto jasná bota na jedničku. Jsou opravdu neskutečně pohodlné. Boty s měkkým došlapem si opravdu užívám. Prochodila jsem v těchto botách spoustu kilometrů bez bolavých pat a nohou, takže už se těším na podzimní dlouhé procházky podzimní přírodou a výlety do lesa.

Jsem moc spokojená, a moc ráda tyhle boty nosím, a budu nosit.

Tahle varianta DuxFree bot s názvem Vancouver vypadá jako tenisky. Můžete si ale na eshopu vybrat i variantu bot Toronto  - ta je vyšší, nad kotníky.

Pokud si chcete tyto boty prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: obuv DuxFree Vancouver

 

Na eshopu Boty-Dux.cz samozřejmě mají kromě tenisek hlavně relaxační boty ze speciálního originálního materiálu DUFLEX s ojedinělými viscoelastickými vlastnostmi.

Bota po zahřátí na tělesnou teplotu měkne a přizpůsobí se vašim nohám. Je to úžasně příjemné a hlavně ti, kdo mají nějaké bolavé potíže na nohách (ostruhy a podobně), nebo jsou na nohách celý den, tenhle materiál opravdu velmi ocení.

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: Boty-Dux.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: