Recenze na mluvící auta transformující se do dinosaurů z eshopu Vtech.cz. Tato dino - auta malí kluci budou milovat.

19.08.2024 13:00

 

 

Protože se blíží vnoučkovy narozeniny, hledala jsem pro něj nějaký bezva dárek.

Nejdřív jsem – jako vždy – zabrousila na stránku VTECH, jestli nemají nějakou novinku mezi hračkami. Nezklamala jsem se, mají! A jakou! Parádní!

Stránky eshopu VTECH mám moc ráda.

Je to takový malý ráj hraček pro malé děti od miminka.

Všechny hračky jsou chytré, a něco umí, a také vždycky rozvíjejí nějakou schopnost dětí. Navíc jsou všechny krásně barevné, takže se dětem líbí.

Já oceňuji kromě barev i kvalitní materiály, ze kterých jsou hračky VTECH vyrobené.

Všechny materiály i hračky jsou naprosto bezpečné.

VTECH hračky splňují všechny potřebné atesty bezpečnosti a kvality, takže se nemusím obávat hračku koupit.

VTECH hračky jsou bezpečné ve všech směrech. Materiály jsou kvalitní. Všechny plasty jsou velmi pevné a odolné.

Tyto hračky pořizuji vnukům od malinka, a ještě nikdy se mi nestalo, že by se z některé hračky něco odlomilo. Vnuci jsou ještě malí, a hračky jim často padají z ruky. I na to jsou u VTECH připravení, a vědí, že dětská motorika není ještě tak dobře vyvinutá. Ani při pádech na dlažbu hračky neutrpěly žádné poškození. Není na nich ani škrábaneček.

Některé hračky bereme sebou na písek, tam si s nimi hrají i ostatní děti, takže každá hračka prošla spoustou dětských tlapiček, a přesto jsou stále jako nové. Některá auta se nám dokonce povedlo zapomenout přes noc venku na zahradě, a vydržely i zmoknutí. Pořádně jsme je vysušili a hrajeme si dál.

Hračky VTECH jsou prostě pro mne zárukou kvality a bezpečí. Když vyberu hračku u VTECH, můžu si být stoprocentně jistá, že je to hračka, kterou si děti oblíbí, něco se s ní naučí a můžu být úplně klidná, protože je to hračka bezpečná.

A jakou hračku jsem to tedy na stránkách eshopu VTECH objevila?

Jsou to Mluvící auta – dinosauři, kteří se transformují.

Každá hračka je tedy auto, které se změní v dinosaura, a ještě si s dětmi povídá.

Prostě sen každého kluka.

Myslím, že tohle bude letos pod stromečkem velký hit.

Malí kluci milují auta, milují i dinosaury, a když se jim auto změní v dinosaura, budou na vrcholu blaha.

Já jsem tentokrát vnukovi vybrala auta hned dvě. Jedno k narozeninám, a jedno už k vánocům. Ten nápad se mi moc líbí, a vím, že bude šťastný.

Náš Robin miluje odmalička všechny auta, traktory, stavební stroje – prostě všechno, co má 4 kola a výfuk.

Obzvláště má v oblibě „bagříky“. Na ty se vydrží dívat nehnutě i hodinu, ač je jinak velmi aktivní. Zatímco jiné maminky musí honit děti po pískovišti, my stojíme a sledujeme bagřík opravující silnici a chodník.

Proto pro mě byla jasná volba Dinosaurus Triceratops měnící se v malý bagr. Tohoto dinosaura si Robinek zamiluje určitě nejvíc.

No, a protože každý kluk miluje T-Rexe, protože je nejrychlejší, nejvíc řve a má ohromné zuby, pod stromeček jsem vybrala tohoto predátora, měnícího se ve čtyřkolku.

Na eshopu mají ještě dva druhy – Stegosaura a Therizinosaura. Každý dinosaurus se samozřejmě mění v jiné auto, a říká jiné věty a fráze.

A teď tedy k Transformerům, které jsem vybrala já. Triceratopse a Tyrranosaura.

Když přišli Transformeři domů, byla jsem mile potěšena, jsou ještě hezčí než na obrázku.

Když je syn a manžel uviděli, úplně jim zajiskřily oči, a hned se ptali, jestli je budu uklízet do skříně, nebo jestli je budeme zkoušet. Určitě nepřeháním, když řeknu, že jsem dlouho neviděla tak spokojené hrající si chlapy. Takže u stromečku hrozí, že tatínek hračku synovi chvíli ani nepůjčí. Fakt jsou tyhle hračky chytré a zajímavé.

Když jsem hračky vybalila, šla jsem jako první zkusit, jestli je zvládnu složit.

Vyndala jsem Triceratopse a zkusila ho transformovat do bagru. Vůbec mi to nešlo. Úplně jsem se orosila, že jsem pořídila hračku, co nefunguje a vnuk ji nebude sám umět složit. Pak přišel manžel, usmál se na mě a sundal mi z hračky průsvitnou slaboučkou gumičku, kterou byla hračka obtočená, aby držela dobře v krabici. No, příště už si na rozbalení vezmu brýle. Po gumičkovém trapasu už šlo všechno raz dva.

Ještě na jednu věc upozorním. Tahle hračka je chytrá, a zvuková. Zvuková je ale v tom stylu, že na dítě mluví. Říká fráze a věty.

Nemusíte se tedy bát, že by to byly takové ty „uřvané“ hračky, které zapnete, ozve se hudba a rámus, a ony jezdí řvoucí po bytě a samy se skládají.

Tady je to jinak. Děti si musí hračku přeskládat samy.

Je tedy jen jejich volba, kdy bude hračka autem a kdy dinosaurem. Zvuk se ozývá, když si děti zmáčknou červené tlačítko.

Dinosauři se do auta (a zpátky) transformují skvěle, a hlavně snadno. Navíc sami upozorní slovy:“Transformuji se“, že je dítě na správné cestě a skládá hračku tak, jak to má být.

Hračky vám popíšu, nebudu ale vypisovat všechny fráze a věty, protože je jich opravdu hodně. Jiné fráze říká dinosaurus, a jiné autíčko. Když děti nemačkají tlačítko, hračka nemluví, jen jezdí. Kola u autíček se točí lehce.

Dinosaurus Triceratops se transformuje do bagru, který se jmenuje Trykr.

Ovládací tlačítka na mluvení má auto na střeše, dinosaurus za krkem.

V přední části má hračka displej, na kterém jsou u dinosaura oči, a u auta je vidět řidič.

Červené světýlko LED diody vypadá u auta dobře, u dinosaura ještě lépe, protože mu bliká v tlamě, a ve tmě to vypadá báječně.

Transformování z auta na dinosaura a naopak u dětí procvičuje jemnou motoriku a logické myšlení. Také fantazie a představivost jedou na plné obrátky. Chvíli může někdo pracovat s Trykrem na stavbě, a najednou se tam objeví velký dinosaurus. Pro fantazii a hru je tady velký prostor.

Po prvním zmáčknutí tlačítka na střeše bagru se ozve zvuk nastartování motoru. Jedno tlačítko je jen na zvuky – startování, zvuk motoru, troubení a podobně. Druhé tlačítko je na věty a fráze.

Bagr říká například: „Nepotřebuji jet rychle, mám sílu.“, „Projedu všude!“, „Fajn, pojďme to uklidit!“, „Kam pojedeme?“, „Jedeme!“, „Nic nezastaví tenhle buldozer!“, „Jsem nejlepší buldozer!“ a další.

Triceratops: „Jsem drsňák Trykr!“, „Mám velké a silné nohy!“, „Kolik máš zubů? Já jich mám stovky!“, „Protože jím zdravě, mám velkou sílu!“, „Moje ústa jsou jako zobák, ideální na žvýkání rostlin!“, „Triceratops znamená třírohá tvář!“, „Mám hlad, mohu dostat nějaké rostliny?“ a další.

Všem větám je skvěle rozumět, jsou namluveny jasnou a srozumitelnou češtinou.

• více než 60 zvuků a frází.
• displej, který zobrazuje různé animace v závislosti na herním režimu.
• 2 tlačítka, která aktivují zábavné zvuky a fráze
• nastavení hlasitosti zvuku

Rozměry balení (D x Š x V): 25 x 14 x 23,5 cm
Funguje na 2 baterie LR03/AAA, které jsou součástí balení.

Triceratopse najdete po kliknutí zde: mluvící bagr / Triceratops

 

Dinosaurus T-Rex  se transformuje do auta – čtyřkolky. Hlasové ovládání je tady opět umístěno na střeše auta, u dinosaura za krkem.

Na přední straně je displej – u auta jako čelní sklo s řidičem, u dinosaura je na hlavě a jsou na něm Tyranosaurovy oči.

I tady je transformace jednoduše proveditelná.

Přesto ale počítejte s tím, že hodně malým dětem bude třeba ze začátku potřeba poradit.

To, co my, dospělí, zvládáme snadno, je u dětí často obtížné. Teprve se všechno učí, musí zapojit hodně představivosti, a logického myšlení, a také si procvičí motoriku. Jak říkám – co je pro nás jednoduché, je pro děti pořádná výzva. O to víc jsou na sebe pyšné, když si Transformera dokážou přeskládat sami.

I u tohoto dinosaura jsou děti upozorněny, že jejich skládání je na správné cestě. Hračka je upozorní, že se transformuje.

Hračka mluví krásně čistou, srozumitelnou češtinou. Máte tedy jistotu, že ty úplně malé děti, které po hračce věty a fráze opakují, se naučí správnou výslovnost, a budou si ji s hračkou i procvičovat.

Fráze a věty, které říká čtyřkolka (kromě zvuků startování a motoru): „Nastartuj motor!“, Neděsí mě ani sníh, ani bláto, ani kameny. Umím jezdit v jakémkoliv terénu.“, „Jedeme!“, „S tímhle autem můžu jet kamkoliv!“, „Slyšíš řev mého motoru?“ a další.

Tyrannosaurus říká: „A to je styl T-Rex!“, „Podívej se na mě.“, „Objev svět dinosaurů.“, „Mám velmi dobrý čich!“, „Na každé ruce mám dva drápy!“, „Moje zuby jsou velké a ostré jako nože!“, „Můj ocas mi pomáhá udržet rovnováhu, a také mi pomáhá rychle běhat!“, „Sice mám malé ruce, ale mám velké nohy!“ a další.

I Tyranosaurus má v hubě červené LED světýlko, které ve tmě svítí, a osvítí zuby a tlamu – vypadá to  strašidelně. Z toho budou mít malí kluci určitě radost.

• více než 60 zvuků a frází.
• displej, který zobrazuje různé animace v závislosti na herním režimu.
• 2 tlačítka, která aktivují zábavné zvuky a fráze
• nastavení hlasitosti zvuku

Rozměry balení (D x Š x V): 25 x 14 x 23,5 cm
Funguje na 2 baterie LR03/AAA, které jsou součástí balení.

Tyranosaura si můžete prohlédnout zde:  mluvící čtyřkolka / T-Rex

 

Hračky jsou opravdu bezva, a jsem z nich nadšená. Už se těším, jak nadšený z nich bude vnuk.

Kromě hraní si s autíčkem / dinosaurem se dozví i některé zajímavosti o jednotlivých dinosaurech.

Třeba že Triceratops byl býložravý, nebo že Tyranosaurus měl dva velké drápy a další zajímavosti.

Tahle hračka je opravdu chytrá a děti zabaví, protože kromě motoriky hodně podporuje dětskou představivost a fantazii.

To je pro děti hodně důležité.

Jsem spokojená i s provedením hračky. Plasty jsou pěkně pevné, drží na svém místě. I když jsem zkoušela nešetrně tahat za některé díly, protože mi bylo jasné, že vnuk taky úplně opatrný nebude, všechno drží na svém místě tak, jak má. Protože jsem byla zbrklá a nesla oba dinosaury v jedné ruce, samozřejmě mi jedem upadl na dlažbu. Byla jsem ale celkem klidná. Potvrdila se moje zkušenost –VTECH hračky jen tak něco nerozbije, a takovýhle „padací průšvih “ jim prostě neublíží.  Jak říkám – VTECH hračky jsou opravdu bezpečné.

Že by hračka děti nebavila, nemám obavy, protože jsem viděla, jak si s ní ochotně a rádi hrají manžel se synem.

Prostě bezva nápad na hračku pro kluky.

Myslím, že tyhle Transformery budou všichni malí kluci milovat, doporučuji je všem, kdo mají doma malé milovníky aut a dinosaurů.

Videoukázku jak dinosauři / auta vypadají, najdete zde: video Mluvící auto dinosaurus

Všechny druhy Transformerů najdete po kliknutí zde: Mluvící auta – dinosauři

 

Určitě stojí za to si prohlédnout i další hračky na eshopu VTECH. Všechny jsou totiž chytré a interaktivní, učí děti hrou, a pomáhají jim rozvíjet se. Chytré hračky jsou pro děti tou nejlepší volbou.

Celý sortiment eshopu najdete zde: eshop VTECH

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: