Rebarborovo-jahodové muffiny
31.05.2019 12:17
- 120 g rebarbory
- 120 g jahod
- 180 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- špetka soli
- 150 + 50 g hnědého cukru
- šťáva z 1/2 citronu
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru (nemusí být)
- 90 g másla + 1 lžíce na posypku
Troubu nechte předehřát na 180 stupňů. Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny - mouku, 150 g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva. Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, jednu lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo. Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru. Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto. Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny. Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte z 50 g cukru, lžíce másla a hrsti mandlových platků. Tuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 stupňů asi na 25 minut. Dobrou chuť!
—————
Zpět