Koláče z pohankové mouky mají příjemnou oříškovou chuť. Vyzkoušejte tyhle řezy s tvarohovo-ovocným krémem, díky kterému budou dokonale vláčné.
Postup
Krok 1: Žloutky ušlehejte s cukrem do nadýchané a světlé pěny. Zašlehejte do ní olej, zakysanou smetanu a postupně přidávejte pohankovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj těsto. Stěrkou ho uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky.
Krok 3: Mezitím nalejte do rendlíku mléko. Přidejte vanilkový cukr i pudink a metličkou prošlehejte. Uvařte hustý pudink a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Máslo ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Našlehané máslo po částech zašlehejte do vychladlého pudinku.
Krok 4: Do hotového krému nakonec vmíchejte rozmražené borůvky. Krém naneste na vychladlé těsto. Uhlaďte a nechte aspoň 2 hodinky v chladu.
zdroj: recept i foto https://www.prozeny.cz/clanek/pohankovy-kolac-s-kremem-62241?seq-no=8&dop-ab-variant=&source=clanky-home
—————
Přihlaste se k odběru novinek: