Podzimní dýňový koláč s ovocem - chutný, rychlý, vláčný a voňavý

04.10.2024 13:55

 

Jednoduchý recept na nadýchaný dýňový koláč, do kterého můžete podle chuti přidat i sušené ovoce a ořechy.

Suroviny

  •    350 g dýně hokkaido bez semínek, se slupkou
  •    2 velká jablka
  •    220 g jemných ovesných vloček
  •    60 g sušených švestek nakrájených na kousky
  •    1/2 lžičky mletého nového koření 
  •    1/2 lžičky mleté skořice 
  •    200-250 g třtinového cukru
  •    5 vajec
  •    120 g slunečnicového oleje
  •    200 g polohrubé mouky
  •    1 lžička jedlé sody
  •   1 lžička prášku do pečiva

na vysypání formy a na dno

  •    20 g mletých mandlí
  •    3 lžíce slunečnicových semínek
  •    2 lžíce třtinového cukru

Postup

Z jablek vykrojte jadřince a dejte spolu s kousky dýně do výkonného mixéru. Rozmixujte a přendejte do mísy robota. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte voňavé těsto. Rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 25 až 30 cm vymažte kouskem másla a vysypejte mletými mandlemi.

Na dno formy nasypejte slunečnicová semínka, aby vznikla souvislá vrstva. Zasypejte ještě cukrem a vylijte těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 165 °C, hodinu.

 

Jestli je koláč hotový zjistíte klasickým testem se špejlí. Zapíchněte ji do středu koláče a měla by vyjít čistá, neulepená od těsta.
Nechejte vychladnou, krájejte podávejte

zdroj recept https://zena-in.cz/clanek/vlacny-a-vonavy-podzimni-dynovy-kolac-s-ovocem

Foto: Alena Kolaříková

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: