Podmáslový koláč s ovocem

23.07.2021 11:14
  •   2 vejce
  •   100 g Hery máslová příchuť
  •   150 g cukru krupice
  •   vanilková semínka z jednoho lusku (nebo půl lžičky mleté vanilky)
  •   150 g podmáslí
  •   250 g polohrubé mouky
  •   špetka soli
  •   2 lžičky prášku do pečiva
  •   250 g ovoce (čerstvé nebo mražené)
  •   3 lžíce polohrubé mouky na obalení ovoce
  •   3 lžíce cukru krupice na posypání koláče

Změklou Heru dejte šlehat do kuchyňského robota, spolu c cukrem, až se obě suroviny spojí a vytvoří krém. Cukr nemusí být úplně rozpuštěný. Přidejte postupně obě vejce. Nakonec vanilku a důkladně prošlehejte.

Do mísy přidejte podmáslí a opět šlehejte, dokud se všechny suroviny nespojí.

V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi v míse robota. Vymíchejte hladké těsto bez hrudek.

Ovoce můžete použít mražené. Já jsem použila lesní směs a vůbec jsem ji nerozmražovala. Dejte ovoce do misky po mouce, pokud se vám zdá kyselé, můžete přidat dvě lžíce moučkového cukru. Přisypejte polohrubou mouku a promíchejte. Opatrně, aby se ovoce nerozpadlo. Ale tak, aby bylo pěkně obalené. Cukrem i moukou.

Teď můžete ovoce přidat do těsta a promíchat. Nebo můžete použít druhý způsob. Těsto vylijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem pekla ve větším pekáči) a ovocem posypejte povrch. Oba dva způsoby jsou dobré. Vyberte si ten svůj.

Těsto je trochu tužší, rozetřete ho ve formě a posypejte krupicovým cukrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl pěkně zezlátnout.

zdroj recept i foto https://zena-in.cz/clanek/podmaslovy-kolac-s-ovocem

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: