Změklou Heru dejte šlehat do kuchyňského robota, spolu c cukrem, až se obě suroviny spojí a vytvoří krém. Cukr nemusí být úplně rozpuštěný. Přidejte postupně obě vejce. Nakonec vanilku a důkladně prošlehejte.
Do mísy přidejte podmáslí a opět šlehejte, dokud se všechny suroviny nespojí.
V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi v míse robota. Vymíchejte hladké těsto bez hrudek.
Ovoce můžete použít mražené. Já jsem použila lesní směs a vůbec jsem ji nerozmražovala. Dejte ovoce do misky po mouce, pokud se vám zdá kyselé, můžete přidat dvě lžíce moučkového cukru. Přisypejte polohrubou mouku a promíchejte. Opatrně, aby se ovoce nerozpadlo. Ale tak, aby bylo pěkně obalené. Cukrem i moukou.
Teď můžete ovoce přidat do těsta a promíchat. Nebo můžete použít druhý způsob. Těsto vylijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem pekla ve větším pekáči) a ovocem posypejte povrch. Oba dva způsoby jsou dobré. Vyberte si ten svůj.
Těsto je trochu tužší, rozetřete ho ve formě a posypejte krupicovým cukrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl pěkně zezlátnout.
zdroj recept i foto https://zena-in.cz/clanek/podmaslovy-kolac-s-ovocem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: