Poctivé išlské dortíčky

01.12.2023 17:58

  • Těsto
  • Hladká mouka 140 g
  • Špaldová celozrnná mouka 60 g
  • Mleté mandle 50 g
  • (Raw) kakao 15 g
  • máslo 100 g
  • datle vypeckované 10 ks (předem namočené a rozmixované)
  • Voda 2 lžíce (příp. míň, záleží na mouce)
  • Xylitol 2 lžíce
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Citronová kůra 0.5 plodu
  • Vanilková semínka
  • Náplň

  • Mandle blanšírovaná jádra 84 g (mleté)
  • jádra lískových ořechů 84 g (mleté)
  • kešu ořechy jádra 84 g (mleté)
  • čerstvá vejce 6 ks M 1 ks
  • Xylitol 2 lžíce
  • extra jam malina 1 lžička
  • Poleva
  • čokoláda hořká 50 g
  • mandle blanšírovaná jádra 25 ks
 

Nejprve vypracujte hladké těsto a dejte ho na zhruba 30 minut do ledničky odležet.

Poté vyválejte cca 3mm plát, vykrájejte kolečka cca 3,5–4 cm a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 160 °C zhruba 15 minut.

Mezitím si utřete vajíčko se sladidlem, přidejte marmeládu a ořechy. Dobře promíchejte

Po vychladnutí namažte polovinu koleček krémem a druhou polovinu namočte v rozpuštěné čokoládě. Čokoládu stačí rozpustit ve vodní lázni. Jakmile budou obě poloviny koleček připraveny, slepte je dohromady a na závěr dozdobte madlí.

zdroj recept i foto Poctivé išlské dortíčky I BILLA Gusto Academy

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: