Budete potřebovat (na 8 kousků):
* 300 g listového těsta
* 2 cibule
* 250 g žampionů
* 1 stroužek česneku
* 100 g baby špenátu
* 100 ml smetany
* 4 vejce
* 1 lžíce rostlinného oleje
* 1/2 lžičky soli
* 2 špetky pepře
Postup:
Z listového těsta vyválejte plát o rozměrech 38 x 23 cm. Formu vyložte pečicím papírem, těsto do ní přeneste a vytvořte asi 3cm okraje. Dno propíchejte vidličkou a formu s těstem vložte do chladničky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a pokrájejte na plátky, česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Baby špenát omyjte a nechte na sítku okapat. Vejce rozklepněte do vyšší misky, přilijte smetanu a vyšlehejte. V pánvi rozpalte olej, vsypejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte žampiony a česnek, osolte půlkou soli a opepřete. Všechno restujte asi 7 minut. Pak vsypejte špenát a nechte ho zavadnout.
Připravené těsto vyjměte z chladničky, rozprostřete na něj houbovou směs a zalijte ji vejci se smetanou. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a koláč pečte asi 20 až 25 minut dozlatova.
zdroj: Více na https://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3307/rychle-slane-kolace-vyjdou-na-par-korun-a-jsou-bozske.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
—————
Přihlaste se k odběru novinek: