Perníčky hned měkké

24.11.2023 11:39

 

ingredience na 3 plechy
 
 TĚSTO
  •    4 lžíce kakaa
  •    3 lžíce medu
  •    1/2 lžičky jedlé sody
  •    2 ks vejce
  •    70 g rostlinného tuku
  •    15 dkg cukru moučka
  •    35 dkg hladké mouky
  •    2 lžičky perníkového koření
 NA POTŘENÍ
  •    1 ks vejce
 
Propracujte máslo s moukou a vejci, přidejte cukr, sodu, koření, med, kakao a vypracujte hladké těsto (může být i měkčí, je možné přidat i trochu mléka – to tak, že ho zahřejete v kastrůlku a rovnou v něm rozpustíte med). Těsto může být vláčné až moc, proto ho raději nechte v lednici přes noc odpočinout. Těsto rozválejte na možná trochu silnější plát, než jste zvyklé (4 mm) a vykrajujte tvary, fantazii se meze nekladou. Pokládejte na pečicí papír a pečte na 160 stupňů. Dejte pozor, aby se vám nezačaly připalovat kraje, to už by bylo pozdě. Nechte přes noc uležet a druhý den můžete zdobit. Citronovou polevu dělejte od oka, protože každý bílek je stejně jinak velký. Jde o to rozšlehat bílek s prosetým moučkovým cukrem a kapkami citronu. Výsledná hmota nesmí být úplně tuhá, ale musí držet tvar.
 
zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/michal-pece-skvele-mekke-pernicky-23293 
foto: Mona Martinů
 
 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: