Perníčky , které jsou hned měkké

29.11.2016 12:32

 

 

Suroviny

400 g hladké mouky
 
140 g cukru moučka
 
50 g másla
 
2 vejce
 
2 lžíce dobrého tekutého medu
 
1 lžička jedlé sody
 
1 lžička perníkového koření
 
1 žloutek na potření po upečení
 
bílková poleva na ozdobení

 


 

 

 

 

 

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto. Pokud máte kuchyňského robota, prostě do něj vše nasypte.

  2. Hotové těsto je měkké a poddajné asi jako pružná plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.

  3. Troubu předehřejte na 160°C a plechy na pečení (budete potřebovat nejmíň dva) vyložte tím správným papírem. V malé misce vidličkou rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary a skládejte je na plech.

  4. Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou 

zdroj receptu i obrázku: https://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-ktere-jsou-hned-mekke/
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: