Suroviny:
Těsto
Náplň
Postup:
Nejprve smícháme všechny suroviny na korpus a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. 1/3 těsta zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku, zbytek těsta zabalíme a dáme do lednice na jednu hodinu.
Těsto z lednice použijeme na spodek korpusu. Vyválíme plát a dáme do koláčové formy o průměru 27 cm, případně těsto do formu ručně upěchujeme.
Na těsto poklademe jablka a na jablíčka tuhý vyšlehaný sníh ze 4 bílků a cukru. Nakonec použijeme těsto z mrazáku, které nastrouháme navrch koláče.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 35 minut. ¨
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/orechovy-kolac-s-jablky
—————
Přihlaste se k odběru novinek: