Odměřte si 400 ml vody (z části vody udělejte 1 malé silné espresso). Tekutinu svařte s kakaem na zahoustlou kaši. Odměřte si cca 11 vrchovatých lžic.
Máslo s vanilkovým cukrem a žloutky utřete v míse do pěny.
Do máslové směsi zašlehejte po lžících prochladlou kakaovou směs a dle chuti přidejte pár lžic rumu. Do tmavého krému zašlehejte dle chuti mleté ořechy nebo mandle. Použijte elektrický metlový šlehač.
Dortovou formu je dobré vyložit papírem na pečení či fólií. Dno poklást piškoty, zvlhčit je rumem, potřít krémem, a vrstvy opakovat. Udělala jsem tři vrstvy a končila krémem. Dort nechejte v chladu odležet do druhého dne.
Šlehačka a strouhaná čokoláda by dortu rozhodně slušely, ale za mě dobré i tak, bez příkras.
zdroj https://zena-in.cz/clanek/nedelni-dezert-nepeceny-kakaovy-dort-malakov
foto: Š.Škachová
—————
Přihlaste se k odběru novinek: