na polevu
Do hrnce nalijte mléko. V mléce rozmíchejte metličkou vanilkový puding a cukr. Dejte pomalu zahřívat na plotnu, na střední teplotu. Přidejte kousek másla a za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud puding neztuhne. Z hrnce přendejte puding do misky a za občasného míchání nechejte úplně vychladnout. Po vychladnutí do něj po trochách zamíchejte tvaroh. Máte hotový krém.
Pokud chcete mít dort slavnostnější, přidejte ještě mascarpone, nebo jím nahraďte tvaroh.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 20 cm. Dno vyskládejte piškoty, na ně dejte vrstvu krému. Potom jahody, opět krém, a tak střídejte, dokud máte krém. V hrnci přiveďte k varu smetanu. Vypněte. Nasekejte čokoládu a vsypejte ji do horké smetany. Nechejte pět minut stát a potom vymíchejte na hladký krém. Ten nechejte lehce prochladnout a polijte připravený dort. Nechejte úplně vychladnout a poté v lednici odpočinout 24 hodin.
Foto: Alena Kolaříková
zdroj receprt i foto: https://zena-in.cz/clanek/nepeceny-jahodovy-dort-s-pudingovym-kremem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: