Smetanu ke šlehání přiveďte v hrnci k varu a poté do ní nalámejte čokoládu. Nechejte pět minut odstát a poté rozmíchejte metličkou. Čokoládovou ganache, která vznikne, nechejte vychladnout.
Připravte si rozevírací dortovou formu. Na dno dejte kolo z pečícího papíru a po obvodu formy pruh z pečícího papíru nebo potravinářskou folii. Na dno formy vyskládejte piškoty. Zakysanou smetanu dejte do robota se šlehací metlou nebo použijte obyčejnou mísu a šlehač. Přidejte čokoládovou ganache a společně prošlehejte. Až se směs spojí, vznikne krásný hladký krém.
Jednu třetinu krému naneste na piškoty a uhlaďte. Dejte opět vrstvu piškotů, krém, znovu piškoty a zakončete krémem. Nechejte do druhého dne vychladit v lednici.
Před podáváním vyndejte z rozevírací dortové formy, odstraňte pečící papír po obvodu a ozdobte ovocem a nastrouhanou čokoládou. Můžete přidat i neslazenou šlehačku.
recept i foto zdroj: https://zena-in.cz/clanek/nepeceny-dort-ze-zakysane-smetany-a-cokolady , foto Alena Kolaříková
—————
Přihlaste se k odběru novinek: