Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

22.03.2024 11:44

 

Na základ potřebujeme: 200 g máslových sušenek, 60 g rozpuštěného másla

Sušenky rozdrťte nebo rozemelte v robotu, propracujte s máslem a natlačte do dortové formy (nevymazávejte). Dejte péct na 180 stupňů (horkovzdušná trouba) dokud sušenky nemají zlatavou barvu. Poté vyndejte a snižte teplotu v troubě na 160.

Náplň: 600 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia), 200 g zakysané smetany, 3 vejce,

1 žloutek, 220 g moučkového cukru, 200 g rozpuštěné a lehce zchladnuté čokolády

Smíchejte sýr, cukr, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu. Náplň vlijte do formy na připravený základ ze sušenek. Do spodní části vložte hlubší plech naplněný horkou vodou. Cheesecake dejte na plech v horní polovině trouby. Pečte na 160 stupňů přibližně 45 minut. Vyndejte a nechte zchladnout ve formě, nejlépe přes noc v lednici.

Poleva: 200 ml smetany min. 30%, 180 g čokolády

V rendlíku na mírném ohni přiveďte smetanu k varu, sundejte a vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Vyšlehejte metlou do hladka, přendejte do čisté misky a nechte zchladnout. Občas promíchejte gumovou stěrkou.  Zchladlou ganage rozetřete na studený cheesecake. Až poté vyndejte z formy a nakrájejte (nejlépe horkým nožem.  Ozdobte podle vlastní fantazie

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/nejcokoladovejsi-cokoladovy-cheesecake

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: