na krém
Žloutky oddělte od bílků. Žloutky a cukr dejte do mísy robota, nasaďte šlehací metlu a ušlehejte do husté pěny. Přidejte olej a postupně také najemno nastrouhanou mrkev a sypké suroviny. Úplně nakonec vmíchejte opatrně našlehaný sníh z bílků.
Na plech si dejte pečící papír a lehce ho potřete olivovým olejem. Na pečící papír nalijte těsto a lžící uhlaďte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 10 minut.
Ihned po upečení sundejte roládu i s pečicím papírem z plechu a přesuňte na pracovní plochu. Počkejte minutu a roládu i s papírem smotejte. Nechejte úplně vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Tvaroh a smetanu promíchejte metličkou, oslaďte podle chuti medem. Ve vedlejší misce si podle návodu připravte ztužovač. A metličkou vmíchejte do krému. Rozmotejte roládu, která musí být úplně studená. Natřete krémem a zatočte. Pozor! Už bez papíru.
Povrch rolády jemně pocukrujte nebo polijte čokoládovou polevou.
Roládu nechejte několik hodin, ideálně do druhého dne, v lednici.
Krájejte na tenké plátky a podávejte.
zdroj recept i foto https://zena-in.cz/clanek/sladky-recept-nadychana-mrkvova-rolada-s-tvarohem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: