Nadýchaná mrkvová roláda s tvarohem

09.04.2021 12:08

Suroviny

  •    4 vejce
  •   120 g třtinového cukru
  •    150 g najemno nastrouhané mrkve
  •    1 lžíce olivového oleje
  •    130 g hladké mouky
  •    1 lžička perníkového koření
  •    1/2 lžičky prášku do pečiva¨

na krém

  •    1 vanička tvarohu (250 g)
  •    200 g kysané smetany
  •    4 lžíce medu
  •    sáček želatinového ztužovače za studena dr.Oetker 

Postup

Žloutky oddělte od bílků. Žloutky a cukr dejte do mísy robota, nasaďte šlehací metlu a ušlehejte do husté pěny. Přidejte olej a postupně také najemno nastrouhanou mrkev a sypké suroviny. Úplně nakonec vmíchejte opatrně našlehaný sníh z bílků. 

Na plech si dejte pečící papír a lehce ho potřete olivovým olejem. Na pečící papír nalijte těsto a lžící uhlaďte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 10 minut. 

Ihned po upečení sundejte roládu i s pečicím papírem z plechu a přesuňte na pracovní plochu. Počkejte minutu a roládu i s papírem smotejte. Nechejte úplně vychladnout.

Mezitím si připravte krém. Tvaroh a smetanu promíchejte metličkou, oslaďte podle chuti medem. Ve vedlejší misce si podle návodu připravte ztužovač. A metličkou vmíchejte do krému. Rozmotejte roládu, která musí být úplně studená. Natřete krémem a zatočte. Pozor! Už bez papíru.

Povrch rolády jemně pocukrujte nebo polijte čokoládovou polevou.

Roládu nechejte několik hodin, ideálně do druhého dne, v lednici.

Krájejte na tenké plátky a podávejte.

zdroj recept i foto https://zena-in.cz/clanek/sladky-recept-nadychana-mrkvova-rolada-s-tvarohem

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: