Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte moukou bábovkovou formu. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr krupici, vanilkový cukr a špetku soli.
V jiné míse vyšlehejte vejce s rozpuštěným máslem a mlékem. Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto. Jemně vmíchejte maliny do těsta. Pokud používáte mražené maliny, není nutné je rozmrazovat. Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.
Pečte v předehřáté troubě cca 40-50 minut, dokud není bábovka zlatavá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Upečenou bábovku nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí posypte bábovku práškovým cukrem a ozdobte čerstvými malinami.
Tip: Pokud chcete bábovku ještě více ozvláštnit, můžete přidat trochu citronové kůry do těsta nebo polít bábovku malinovým sirupem před podáváním.
—————
Přihlaste se k odběru novinek: