Nadýchaná malinová bábovka

12.07.2024 11:02

Suroviny

  •    250 g hladké mouky
  •    100 g cukru krupice
  •    1 balíček vanilkového cukru
  •    1 prášek do pečiva
  •    100 g rozpuštěného másla
  •    200 ml mléka
  •    3 vejce
  •    150 g čerstvých nebo mražených malin
  •    špetka soli
  •    cukr moučka na posypání
  •    čerstvé maliny na ozdobu

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte moukou bábovkovou formu. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr krupici, vanilkový cukr a špetku soli.
V jiné míse vyšlehejte vejce s rozpuštěným máslem a mlékem. Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto. Jemně vmíchejte maliny do těsta. Pokud používáte mražené maliny, není nutné je rozmrazovat. Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.

Pečte v předehřáté troubě cca 40-50 minut, dokud není bábovka zlatavá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Upečenou bábovku nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí posypte bábovku práškovým cukrem a ozdobte čerstvými malinami.

Tip: Pokud chcete bábovku ještě více ozvláštnit, můžete přidat trochu citronové kůry do těsta nebo polít bábovku malinovým sirupem před podáváním.

 
foto Alena Kolaříková, zdroj https://zena-in.cz/clanek/letni-dezert-nadychana-malinova-babovka
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: