Nadýchaná citronová babeta s křupavým mákem (mák lze vynechat)
Smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte do nich postupně vejce, citronovou šťávu, mléko a olej. Umíchejte hladké těsto.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 až 28 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do formy hotové těsto.
Pečte v troubě předehřáté na 150°C, 45 minut. Jestli je babeta hotová, poznáte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít ven čistá, neulepená od těsta. Pokud ulepená je, ještě chvilku pečte.
Nechejte vychladnout a před podáváním pocukrujte.
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/nadychana-citronova-babeta-s-krupavym-makem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: