Nadýchaná citronová babeta

10.03.2023 12:28

Nadýchaná citronová babeta s křupavým mákem (mák lze vynechat)

Suroviny

  •    4 vejce
  •    200 g cukru moučka
  •    2 lžičky strouhané sušené citronové kůry Avokádo
  •    3 lžíce citronové šťávy
  •    100 ml polotučného mléka
  •     100 ml slunečnicového nebo kvalitního olivového oleje
  •    1 lžíce nemletého máku
  •    250 g polohrubé mouky
  •    1/2 lžičky soli
  •    1 lžíce prášku do pečiva 

Postup

Smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte do nich postupně vejce, citronovou šťávu, mléko a olej. Umíchejte hladké těsto.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 až 28 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do formy hotové těsto.

Pečte v troubě předehřáté na 150°C, 45 minut. Jestli je babeta hotová, poznáte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít ven čistá, neulepená od těsta. Pokud ulepená je, ještě chvilku pečte.

Nechejte vychladnout a před podáváním pocukrujte.

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/nadychana-citronova-babeta-s-krupavym-makem

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: