Nadýchaná a šťavnatá bábovka s podmáslím

15.03.2024 11:16

Suroviny

  •   150 g podmáslí
  •   150 g hladké mouky
  •    150 g cukru krupice
  •    3 vejce
  •    2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  •    60 g slunečnicového oleje¨
 

 

 Troubu předehřejte na 180 °C. 

V robotu nebo ručně smíchejte podmáslí, hladkou mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej. Umíchejte hladké těsto. 

Bábovkovou formu vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte těsto. Pečte ve vyhřáté troubě 40 minut.

Po upečení nechte vychladnout. Lehce pocukrujte a pochutnejte si.

  • zdroj https://zena-in.cz/clanek/nadychana-a-stavnata-babovka-s-podmaslim , foto Alena Kolaříková

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: