5 žloutků,
50 g rozdrobeného marcipánu,
špetka soli,
3 lžic mandlového likéru,
180 g moučkového cukru,
5 bílků,
120 g hladké mouky,
1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva ,
150 g mletých mandlí,
80 g rozpuštěného másla
Na ozdobení: 4 lžíce jahodové marmelády, 3 balíčky světlé polevy Dr.Oetker
Postup: Ušlehejte žloutky, marcipán, sůl, mandlový likér a polovinu cukru (90 g). Bílky ušlehejte se zbytkem cukru dotuha. Sníh přidejte do žloutkové hmoty. Mouku s kypřicím práškem smíchejte, přidejte mandle, máslo a promíchejte. Těsto nalijte do vymazané srdcové formy a pečte asi 45 minut.
Upečené srdce nechte vychladnout, vyklopte z formy a nechte vychladnout. Pak ho potřete 1 lžící marmelády. 2 bílé polevy rozehřejte. 1 a 1/2 polevy natřete na dort. Zbytek polevy znovu rozpusťte a na dort nakreslete květy. Třetí polevu smíchejte s marmeládou. Pomocí špejle „vybarvěte“ květy.
zdroj: https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zivotni-styl/168584/valentynske-recepty-uvarte-lasce-s-laskou.html
—————
Přihlaste se k odběru novinek: