Těsto:
Polohrubá mouka 500g
Cukr moučka 200 g
Tuk (Hera) 250 g
Vejce 2 ks
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Náplň:
Vanilkový cukr 1ks
Cukr moučka 4 lžíce
Jablka 6 kusů
Skořisový cukt 1 sáček nebo 2 lžičky
Tvaroh 500 g
Zakysaná smetana 200 ml
Suroviny na těsto smícháte v míse a vypracujete hladké těsto, které rozdělíte na dvě poloviny.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech přendáte pomocí válečku vyválený plát těsta. Boky mírně vyvýšíte.
Tvaroh utřete s vanilkovým a práškovým cukrem do hladké hmoty, přidáte smetanu a promícháte.
Z jablek odstraníte slupku, nastrouháte a ochutíte cukrem podle chuti.
Následně nanášíte střídavě náplň
Povrch koláče přikryjete druhou polovinou vyváleného plátu těsta, nebo můžete udělat z těsta mřížky. Pomocí vidličky těsto propícháte a dáte péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 35 minut.
Po upečení koláč posypejte práškovým cukrem. Podávejte třeba zdobený šlehačkou nebo politý čokoládovou polevou.
zdroj: recept i foto https://www.jenzeny.cz/recepty/mrizkovy-kolac-s-jablky-a-tvarohem-neuveritelne-dobry-a-rychly
—————
Přihlaste se k odběru novinek: