1,5 l silného kuřecího vývaru (při vaření přidejte ke klasické kořenové zelenině i jednu celou kukuřici)
kuřecí maso z vývaru
1 velká cibule
2 velké mrkve
1 petržel
1 kukuřice z vývaru
50 g másla
50 g hladké mouky
150 g lesních hub
sůl a pepř
směs Polévkové bylinky Avokádo (nebo petrželka, libeček, pažitka a celerová nať.)
2 vejce
Postup
Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Ano, tu, co se používá na gril. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice ořežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.
V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.
Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.
Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.
Foto: Alena Kolaříková , zdroj https://zena-in.cz/clanek/polevka-ktera-vas-zahreje-maslova-kureci-polevka