Luxusní pařížské rohlíčky

08.12.2023 13:26

Toto vánoční cukroví s puncem prvorepublikové elegance vděčí za svůj původ nejspíš inspiraci pařížským dortem. Jenže pařížský krém je náročný a nemusí se pokaždé povést. Máme pro vás recept, který je mnohem jednodušší, a přitom chutná fantasticky. A rohlíčky vydrží déle - tedy pokud misku s cukrovím dobře schováte.

Na 40 rohlíčků si připravte:

Na těsto:

  •    200 g hladké mouky
  •    50 g mletých ořechů
  •    2 žloutky
  •    150 g másla
  •    120 g cukru
  •    máslo na vymazání formiček

Na krém:

  •    250 ml smetany
  •    2 čokolády (nejlépe tyčinky ledové kaštany)

Na polevu:

  •    100 g čokolády na vaření
  •    2 až 3 lžíce másla

Jak postupovat:

Základ na krém si připravte den předem. Smetanu zahřejte, nalámejte do ní ledové kaštany a nechte je rozpustit. Směs v misce přikryjte fólií a nechte přes noc v chladu. Druhý den z ní ušlehejte hustý krém.

Na těsto smíchejte v míse mouku, ořechy a cukr. Přidejte pokrájené máslo a žloutek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Formičky na rohlíčky vymažte máslem. Naplňte je těstem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak je vyklopte na rovnou podložku a nechte vychladnout.

Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí špičkou a naneste na vychladlé rohlíčky.

 

Čokoládu nalámejte do skleněné nebo nerezové misky. Nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho také rozpustit a míchejte, až se obě suroviny spojí do lesklé polevy. Rohlíčky přelejte a nechte ztuhnout.

Zdroj receptu: MORA  Foto: MORA

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: