Toto vánoční cukroví s puncem prvorepublikové elegance vděčí za svůj původ nejspíš inspiraci pařížským dortem. Jenže pařížský krém je náročný a nemusí se pokaždé povést. Máme pro vás recept, který je mnohem jednodušší, a přitom chutná fantasticky. A rohlíčky vydrží déle - tedy pokud misku s cukrovím dobře schováte.
Na 40 rohlíčků si připravte:
Na těsto:
Na krém:
Na polevu:
Jak postupovat:
Základ na krém si připravte den předem. Smetanu zahřejte, nalámejte do ní ledové kaštany a nechte je rozpustit. Směs v misce přikryjte fólií a nechte přes noc v chladu. Druhý den z ní ušlehejte hustý krém.
Na těsto smíchejte v míse mouku, ořechy a cukr. Přidejte pokrájené máslo a žloutek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Formičky na rohlíčky vymažte máslem. Naplňte je těstem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak je vyklopte na rovnou podložku a nechte vychladnout.
Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí špičkou a naneste na vychladlé rohlíčky.
Čokoládu nalámejte do skleněné nebo nerezové misky. Nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho také rozpustit a míchejte, až se obě suroviny spojí do lesklé polevy. Rohlíčky přelejte a nechte ztuhnout.
Zdroj receptu: MORA Foto: MORA
—————
Přihlaste se k odběru novinek: