3 lžíce perníkového koření (já jsem dala jen 3 lžičky, lžíce se mi zdály moc)
1 prášek do pečiva
1 lžička soli
150 g cukru
150 g rostlinného oleje
4 velká vejce
1 středně velká dýně hokkaido
1 lžička vanilkového extraktu
Na krémovou polevu:
250 g smetanového sýra typu žervé při pokojové teplotě
100 g změklého másla
420 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Troubu předehřejte na 180°C.V míse smíchejte mouku, koření na perník, prášek do pečiva a sůl.V jiné míse smíchejte cukr, olej, vejce, nastrouhanou dýni a vanilku.Obě směsi smíchejte a vytvořte hladké těsto. Nalijte těsto do vyššího plechu nebo pečící formy a pečte 30-35 minut. Poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.V misce smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a máslo. Pomocí mixéru vyšlehejte do nadýchané pěny.Hotový krém rovnoměrně namažte na koláč, ihned nakrájejte na kostky a skladujte v chladu, ideálně v lednici.
zdroj recept i foto: https://www.az-recepty.cz/sladke-recepty-z-dyne/#Luxusni_kolac_z_dyne_hokkaido