drobenka
Vejce vyklepněte do mísy robota a přidejte cukr. Vyšlehejte do nadýchané žluté pěny.
Do jedné odměrky si nalijte oleje a mléko. Vlijte do mísy a nakonec přidejte mouku, na ni nasypejte prášek do pečiva.
Připravte si plech o rozměru přibližně 30 x 40 cm. Vymažte trochou oleje a vysypejte polohrubou moukou. Na něj nalijte těsto. Do těsta dejte ovoce - celé jahody, rybíz, borůvky, kousky meruněk, broskví, švestek. Záleží na tom, co máte po ruce. Mimo letní sezonu můžete použít i mražené nebo kompotované ovoce.
Suroviny na drobenku smíchejte dohromady a drobenkou pokryjte celý povrch koláče.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 30 až 40 minut. Dokud drobenka nezezlátne.
Nechejte vychladnout a krájejte.
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/letni-bublanina-s-ovocem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: