náplň
drobenka
Ve vlažném mléce rozmíchejte lžíci cukru a lžíci mouky. Rozdrobte droždí a nechejte vzejít kvásek - na povrchu budou bubliny.
Vejce vyšlehejte s cukrem do krémova. Přidejte máslo, mouku, mléko s kváskem a špetku soli. Umíchejte celkem řídké těsto, které nechejte hodinu odpočívat na teplém místě.
Ke konci kynutí vyšlehejte cukr a vejce na tvarohovou náplň. Poté opatrně vmíchejte tvaroh. Vykynuté těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem použila plech o velikosti cca 30 x 40 cm. Těsto roztáhněte po celém plechu, ideálně stěrkou. Na těsto vylijte tvarohovou náplň. Je taky celkem tekutá, nelekejte se, možná se rozlije i do stran, kolem těsta. Nevadí.
Nahoru naskládejte na kousky nakrájenou rebarboru. Zaskládejte celý povrch. Umíchejte suroviny na drobenku a rebarboru drobenkou pokryjte.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova, což je asi 45 minut.
Nechejte vychladnout a krájejte.
zdroj recept i foto:ŽENA-IN - Kynutý rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou (zena-in.cz)
—————
Přihlaste se k odběru novinek: