Krtkův dýňový dort

18.02.2022 10:27

Korpus

  •   1,5  hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka 
  •   1 hrnku třtinového cukru 
  •   1 hrnek mléka
  •   3 hrnku oleje
  •   30 g holandského kakaa
  •   2 vejce
  •   1 ČL prášku do pečiva
  •   1 ČL jedlé sody
  •   špetka soli

Náplň

  •   2 tvarohy
  •   1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
  •   1 hrnek cukru
  •   140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)

Postup: 

Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.

Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu. Dort necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.

 

zdroj foto: Pernerka, zdroj recept https://zena-in.cz/clanek/krtkuv-dynovy-dort

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: