V míse smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek a špetku soli. V menší míse smíchejte olej, sirup, jogurt a mléko. Přidejte do mísy k sypkým ingrediencím a zamíchejte.
Těsto nalijte do dortové formy, kterou vymažete olejem a vysypete moukou, na dno můžete dát pečicí papír.
Pečte 40 minut na 170 °C. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Mezitím připravte krém. Rostlinnou smetanu promíchejte s javorovým sirupem a najemno nastrouhanou čokoládu.
Vychladlému korpusu vydlabejte prostředek, je nutné nechat alespoň 1 cm vysoké dno a okraj.
Dno lehce potřete krémem, poklaďte celými očištěnými jahodami a naneste zbytek krému. Navrch rozdrobte korpus, který jste vydlabali. Nechte v lednici ztuhnout alespoň hodinu.
zdroj recept i foto: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/krtkuv-dort-jahodovy