forma o průměru 24 cm
Postup
Krok 1: Mouku nasypte do mísy a přidejte cukr a citronovou kůru. Studené máslo nakrájejte na kostky a špičkami prstů zapracujte do mouky, dokud nevznikne jakási drobenka. Nakonec přidejte vejce, zadělejte těsto, zabalte ho do sáčku a nechte asi 30 minut odležet v lednici.
Krok 2: Jablka očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte je s cukrem, skořicí a kukuřičným škrobem. Máte-li jablka hodně sladká, uberte na cukru a klidně přidejte i trochu citronové šťávy. Troubu zapněte na 180 stupňů.
zdroj recept i foto:https://www.prozeny.cz/clanek/klasicky-jablecny-paj-51146?dop-ab-variant=2&seq-no=3&source=hp&fbclid=IwAR19kAACtlw3stmSJlOv1ZX9De5AaXkPHBJ7rVYN6fu3BHG2ZDqVoAcbxrw
—————
Přihlaste se k odběru novinek: