Ingredience
Na korpus
Na náplň
Na kávovou polevu
Postup
Nejprve rozmixujte sušenky Lotus na mouku. K namletým sušenkám přidejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr a špetku soli. Sypké suroviny dobře promíchejte. Přidejte povolené máslo, lžíci bílého jogurtu, celé vejce plus žloutek a zpracujte rukama v těsto.
Těsto dejte na 20 minut odležet a zchladit do lednice. Mezitím si připravte náplň. Metličkou umíchejte tvaroh s mascarpone, cukrem, espressem, vejci a kukuřičným škrobem, který zajistí kompaktní konzistenci upečeného cheesecaku. Dejte náplň stranou.
Cheesecake nechte vychladnout. Zatímco vám bude cheesecake chladnout, připravte si kávovou polevu. Uvedené množství vám vystačí na pokrytí celého dortu.
V rendlíčku zahřejte smetanu. Přidejte kousky hořké čokolády a uvařené espresso. Při nízkém stupni míchejte metličkou, dokud nezískáte hladkou, lesklou konzistenci kávové polevy. Polevu nalijte na vychladlý kávový cheesecake a dejte na hodinu až dvě do lednice.
Cheesecake podávejte s pekanovými ořechy nebo nalámanými sušenkami. Obojí je pro kávový cheesecake chuťově vyhovující.
TIPY A RADY: korpus může být připraven z jakýchkoliv sušenek, které si rádi vychutnáváte u své oblíbené kávy. Krom populárních sušenek Lotus můžete vyzkoušet i sušenky Derby nebo Oreo. I zdobení kávového dortu můžete přizpůsobit své chuti.
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/to-musite-vyzkouset-kavovy-cheesecake
—————
Přihlaste se k odběru novinek: