Snadný recept podle blogerky Elizabeth Lore můžete připravit z vlastního těsta, nebo použít hotové listové. Z uvedeného množství budete mít čtyři galetky o velikosti dezertního talíře.
Švestky, škrob, vanilkový i hnědý cukr, skořici a rum smíchejte v míse. Pak si nachystejte těsto, vykrojte si čtyři kolečka podle dezertního talíře. Nebo si můžete udělat několik menších. Nebo naopak jednu větší, je to na vás. Já mám ráda ty okraje a tak nedělám jednu větší, ale spíš několik menších.
Na vykrojená kolečka nanesete švestky a necháte si malý okraj, abyste ty kraje mohly kolem dokola přehnout, jakoby lehce překrýt ty švestky podél krajů. Nic složitého. Okraje pak potřete žloutkem, posypete cukrem a dáte péct na 190 °C, na 30 minut (možná 25, podle vaší trouby).
zdroj foto Elizabeth Lore , recept https://zena-in.cz/clanek/jednoduchy-letni-dezert-svestkova-galetka
—————
Přihlaste se k odběru novinek: