pro pekáč 35 x 25 cm
Krok 1: Nastrouhejte cuketu, postačí na hrubší straně struhadla (mladší plody ze zahrádky nemusíte loupat). Vložte ji na sítko, vyždímejte rukou a nechte okapat přebytečnou tekutinu. Předehřejte troubu na 180 °C, hlubší pekáček vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
Krok 2: Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a pořádně je našlehejte do husté světlé nadýchané hmoty. Postupně zašlehejte i olej a mléko. Do hmoty zlehka vmíchejte okapanou cuketu a prosáté kakao. Nakonec do těsta postupně přesejte přes sítko i mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli
Krok 3: Těsto vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Krok 4: Na polevu rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Nechte ji mírně zchladnout a poté k ní postupně přidejte zakysanou smetanu a vymíchejte hladký svěží krém. Rozetřete ho na povrch korpusu, posypejte mandlovými lupínky a nechte chvíli v chladu rozležet.
zdroj recept i foto https://www.prozeny.cz/clanek/jednoducha-cuketova-buchta-s-cokoladovou-polevou-81558?fbclid=IwAR2JCLlc_W2I8I412VaZrFRYdW_5QceYPYToZ1hvWvwXuUPnQnjqCEKsU7A#source=hp&seq_no=10&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
—————
Přihlaste se k odběru novinek: